PREPOZNAJTE SVOJE OMEJITVE, ZAŽIVITE SVOJE POTENCIALE!

Pogosta vprašanja

Ali za reiki potrebujem predznanje?

Ne, da lahko prevajate reiki, ne potrebujete nobenega predznanja, je pa potrebna iniciacija v reiki, ki vam jo lahko da le učitelj reikija. Vse potrebno znanje (položaje rok ipd.) boste usvojili na tečaju, prav tako pa je na to temo dostopna literatura, s katero si lahko pomagate. Koristilo vam bo tudi poznavanje lege človeških organov, katere kvalitete nosi kateri organ, lega in lastnosti čaker. A vsega tega se vam ni potrebno učiti naprej, temveč delate sproti, hkrati z iniciacijo in v prvih mesecih po iniciaciji, ko delate čim več reiki seans. Tudi delavnico o čakrah bom pripravila za vas pred iniciacijo v reiki 2 oziroma vam bom na tečajih posredovala skripto, ki vam bo v pomoč pri delu.

 

Ali me bo delanje reikija utrudilo?
Ko pošiljate reiki sebi ali komu drugemu, ste vi samo KANAL, skozi katerega teče reiki. Ne dajete ničesar od sebe, nobene svoje energije ali volje, samo dopustite, da zdravilna energija teče SKOZI vas. Z iniciacijo ste usposobljeni, da lahko PREVAJATE reiki. Torej ne zdravite vi, temveč zdravi univerzalna življenjska (kozmična) energija. Vi PREPUSTITE tej energiji, da deluje skozi vas. Tako po seansi reikija tudi ne morete čutiti nobene utrujenosti, kvečjemu občutek polnosti in spočitosti, saj se tudi vaši kanali ob vsaki seansi čistijo, polnijo, širijo, krepijo.
 
Kaj če ne bom znal delati reikija ali bom delal kaj narobe?
Kot sem napisala, ste vi kanal. Izrečete jasno namero, kaj želite (da se pozdravi angina) in potem pustite reikiju, da opravi svoje. Življenjska energije sama čuti, kam mora steči, kje je najbolj potrebna. Poleg tega ne delate sami, temveč skupaj z osebo, ki ji pošiljate reiki – pomembna je njena pripravljenost za ozdravitev – in z reiki vodniki. To je skupina neutelešenih zdravilcev, svetlobnih bitij, ki so prisotna pri vsaki seansi reija, čeprav se jih boste verjetno začeli zavedati šele na drugi stopnji reikija. Tako ne morete narediti nič narobe, saj ste pri delu vodeni.
 
Je možno, da reiki ne deluje?
Ko pri vseh metodah zdravljenja je veliko odvisno od oprtosti osebe, ki reiki sprejema. Včasih kdo reče, da ni prepričan, da verjame v reiki, a je njegova podzavest že pripravljena na spremembe. Včasih pa je kdo v svoji zavesti prepričan, da verjame v reiki, a ima podzavestne blokade. Drugostopenjski zdavilec reikija bo te blokade najbrž že znal prepoznati in bo lahko reikirancu pomagal, da jih odpravi, če bo ta seveda pripravljen. Prav tako pa ne bo rezultatov, če boste reiki delali jezni, hudo bolani, v zameri … saj preprosto ne boste odprt kanal za reiki. Ker je reiki čista ljubezen, bo hkrati, če negativnih čustev ne želite zadrževati, le-ta hitro ozdravil. Reiki namreč zdravi vsa štiri telesa: fizično, čustveno, mentalno in eterično telo.
 
Kako pogosto naj uporabljam reiki?
Pogosteje boste delali reiki, boljši kanal boste – pomeni, da se bo vaš živčni sistem toliko okrepil, da bo zdržal vse višje vibracije, ki lahko tečejo skozi vas. Če uporabim preprosto prispodobo: predstavljajte si cev, ki je v začetku ozka, s tankimi stenami, a se z vsako reiki seanso okrepi, postaja širša in z vse močnejšimi stenami. Sama svetujem, da uporabljate reiki vsak dan – zjutraj, ko se zbudite, da se napolnite z energijo za čez dan, zvečer preden zaspite, da se sprostite in je spanec bolj krepčien, čer dan vklopite reiki pri popoldanskem počitku ali dremežu. Ko slikate, ustvarjate izdelke, vadite instrument, pišete pogodbo ali vabilo … na ta način vaš izdelek tudi energijsko podprete. Če je bolezen tako napredovala, da je potrebno vzeti antibiotik, ga reikirate in s tem podprete njegovo zdravilno plat ter omilite škodljive učinke. Čim pogosteje boste reiki uporabljali, tem več njegovih blagoslovov boste deležni. Vaš akumulator boste polnili sproti, ne šele takrat, ko se bo izpraznil.
 
Lahko reiki pošljem otroku?
Reiki lahko pošljete komurkoli, ki se s tem strinja. Moj učitelj vedno reče, da delajte le to, kar želite, da drugi delajo vam. Se strinjate s tem, da nekdo dela na vas, ne da bi vi to želeli? Kar se tiče otrok, pa delajte preko staršev. Vprašajte starše ali pa prosite reiki vodnike, da se povežejo z otrokovimi vodniki. Sicer pa so otroci praviloma zelo odprti za sprejem energije. Le enkrat sem morala na energijski ravni dobiti najprej dovoljenje staršev in njim poslati božansko perspektivo dela z reikijem in nato še otrokovih vodnikov. Takrat je prva seansa potekala preko mame. Naslednjič je reiki stekel že brez »posredništva«. A ni vam treba skrbeti, saj ste pri delu zmeraj vodeni. Na vas je le, da prisluhnete vodstvu, da se pustite voditi.

 

Se lahko reikja učijo tudi otroci?
Diane Stain v svoji knjigi piše, da se je ta praksa izkazala za pozitivno. Tudi sama menim tako. Ko sem vprašala svoje vodnike, ali sta moja otroka že zrela za reiki, sem dobila odgovor na zelo zanimiv način. Šli smo na dopust in najprej je sin dobil alergijo na sonce, nato si je poškodoval prst in hči je po ledenem napitku začelo boleti grlo. Imeli smo veliko obiskov, bili so dnevi druženja in zabave in preprosto vedela sem, kako uporabno bi bilo, če bi si lahko otroka sama pomagala. Diane v svoji knjig piše, da so bili nekoč otroci iniciirani v reiki 1 že ob vstopu v šolo, v reiki 2 pa okoli osemnajstega leta. Še en argument, ki izhaja iz moje izkušnje, govori v prid temu. Če je starš, ki ima prvo- ali drugostopenjski reiki, opora otroku, ki si hkrati dela reiki 1, je seansa krajša, hkrati pa otrok do zrelosti za iniciacijo v drugo stopnjo popolnoma notranje osvoji reiki 1 in njegove zakonitosti. Pomaga si lahko tudi sam, ko starša ni prisotnega, npr. ko si pri telovadbi pretegne gleženj ali ko težko zaspi. Tako se uči sam prevzemati odgovornost za svoje zdravljenje in ne le čakati na pomoč drugih. Sicer pa so časi takšni, da je prav, da se čim več ljudi usposobi za samozdravljenje, ko je to potrebno in primerno.