PREPOZNAJTE SVOJE OMEJITVE, ZAŽIVITE SVOJE POTENCIALE!

Ali veste, da imate živalskega varuha?

KAJ JE NAMEN ŠAMANSKE DELAVNCE?

Šamanizem je ena najstarejših oblik zdravljenja ljudi, ki se je obdržala vse do danes, predvsem v t.i. primitivnih kulturah. V mnogih različicah ga najdemo skoraj med vsemi ljudstvi sveta. Bistvo šamanskega delovanja je v zdravljenju in uravnotežanju človeka s silami narave in celega stvarstva. V naši kulturi se povezujemo predvsem »navzgor«, obračamo se na Boga, Univerzum, Kreatorja, povezujemo se z angeli, nadangeli, duhovnimi vodniki. A kot povsod v življenju je dobro, da smo v ravnovesju, v tem primeru povezani tudi »navzdol«, z zemeljsko energijo, sicer lahko pride do občutka neprizemljenosti. Imamo veliko idej, ki jih ne zmoremo ali znamo uresničiti, počutimo se odtujene in zdi se nam, da ne sodimo v ta svet, med ljudi, ki nas obdajajo, v ta prostor in čas. Skozi potovanje v šamansko realnost pa se povežemo z zdravilno energijo zemlje, rastlin, živali. Postanemo bolj prizemljeni, sposobni uresničevati naše želje in ideje, čutimo tla pod nogami.

 

KAKO VAM BO ŠAMANSKA DELAVNICA KORISTILA?

Na delavnici bomo uporabili delček šamanskega znanja in tehnik. Naš cilj bo skozi šamansko potovanje povezati se z živaljo moči, spečim delom nas samih. Žival moči (ali živalski varuh) je rojena z nami, povezana je s poslanstvom naše duše, z našimi srčnimi željami in hrepenenji. Žival moči spi v nas, a ko jo prebudimo in se ponovno povežemo z njo, dobimo oziroma prebudimo tiste kvalitete, ki jih potrebujemo za uresničevanje našega življenja, učenja, nalog. Vodniki nas učijo, žival moči nam s tem, ko sprejmemo vase njene lastnosti, modrosti in moči, pomaga, da cilje lažje realiziramo. S pomočjo živali moči se aktivira tudi naš imunski sistem in sposobnost samozdravljenja (bolezni, odvisnosti, navad, prepričanj), povrne se naša življenjska energija. Če ohranjamo stik z njo, nas žival moči varno vodi po naši poti, kaže nam ovire, daje napotke in nas ščiti.

Na delavnici bomo poiskali še žival vodnico, to je žival, ki nam pomaga pri uresničevanju točno določene naloge, projekta in je z nami tako dolgo, dokler naloga ni izvršena.

Na šamansko potovanje nas bo popeljal šamanski boben, ki nam omogoča, da aktiviramo naš notranji vid in sluh. Enakomerni zvoki bobna ustvarijo t.i. theta stanje v možganih, popeljejo nas v stanje, enako stanju globokega spanja, v stanje velike sproščenosti, v višje stanje zavesti. V tem stanju delamo hitre spremembe, transformacije, spreminjamo podzavestne vzorce, spuščamo staro, nekoristno iz sebe in integriramo vase svežo, novo energijo.

 

KVALITETE ŽIVALI MOČI – DROBCI

Žival moči kača pomaga prebuditi v nas izvirne ustvarjalne, aktivne in zdravilske moči. S pomočjo kače se krepita naša intuicija in notranja moč, sposobnost odvreči staro (levitev). V fizično telo prinaša vitalnost, v čustva ambicije in prizemljene sanje, na mentalu se kaže kot intelekt, ki izhaja iz srca, v duhu pa kot modrost, razumevaje in celost.

Žival moči orel v nas prebudi pogum, modrost, razsvetljen duh. S pomočjo orla se v nas okrepi sposobnost zaznave skritih resnic, dvigniti se nad materialnost in imeti vpogled v duhovni nivo. Orel prinaša moč prepoznavanja kolektivnih vzorcev, je vez z našimi duhovnimi vodniki in učitelji. Uči nas previdno izbirati, kaj povemo, kako povemo in kdaj.

Žival moči delfin prihaja na pomoč v obliki energije radosti in igre. Globoko je povezan s svobodnim dihom, s katerim osvobodimo globoka čustva. Prinaša nam moč brezpogojne ljubezni, višjo inteligenco, sposobnost telepatske komunikacije, zdravljenje skozi srce. Energija delfina nam pomaga, da razbijemo v sebi krče žalosti, stresa, jeze, razočaranja in vseh slabih občutkov, ki nam ne pustijo svobodno dihati. V nas prebudi ponovno globoko željo po resnični radosti, po čudovitem otroškem veselju in neomejeni svobodi, ki smo jo čutili kot otroci.

Žival moči žaba nam prinaša moč, da se očistimo čustvenih strupov, toksinov in bremen ter v sebi napravimo prostor za novo življenje, transformiramo vse slabo v dobro in se prerodimo - žaba je mojstrica novih začetkov in novih poti (od jajčeca, pupka, ki živi izključno v vodi in diha s škrgami, se žaba transformira v odraslo bitje s pljuči, dihajoč zrak in živeč tako v vodi kot na kopnem). S podporo živali moči žabe lahko zmoremo dopustiti zdravilnim solzam prosto pot.

 

Več lahko preberete v knjigi Marjete Jeršek: Totemske živali.