PREPOZNAJTE SVOJE OMEJITVE, ZAŽIVITE SVOJE POTENCIALE!

REIKI
 
Reiki mi je najbrž rešil življenje. Ko sem ga začel prakticirati, se mi je v telesu sprožilo čiščenje, na podlagi katerega so mi nekaj tednov kasneje diagnosticirali težko bolezen. Hvaležen sem reikiju in osebi, ki me je uvedla vanj, da sem se lahko začel pravočasno zdraviti. (Dani)
 
Hvaležna sem, da je bilo zapisano, da moja iniciacija v reiki sovpada z velikimi spremembami v mojem življenju. Veliko lažje mi je. Pomoč pri ponovnem prebujanju in čiščenju je neprecenljiva in celo zelo zdravilna. Najlepše je to, da reikija nikoli ne moreš "pozabiti doma". Vedno je s tabo... (Simona)
 
Reiki je kar spremenil moje življenje. Omogoča mi boljši stik s svojim telesom in dušo. Daje mi moč, da lahko pomagam tudi mojim bližnjim, moji družini. Moji otroci so ga tudi dobro sprejeli in mi včasih rečejo: »Mami naredi mi ono pesmico...ko nič ne govoriš, samo delaš...kak se že reče...?« (Tanja)
 
Meni je v življenju reiki blagoslov. Zakaj? Enostavno zato, ker ga imam vedno pri roki in ker imam občutek, da sem res kos življenjskim izzivom. Ko se z njimi soočam, nisem več sama. Povežem se z vesoljem, ki mi pomaga, stoji ob strani. Največji blagoslov pa mi je, ko z njim pomagam svojim otrokom. Ko mi potožijo, da jih kaj boli ali dobijo vročino. In ko težave v večini izzvenijo, velikokrat kar čez noč. V bistvu mi je bila to glavna motivacija, da sem se odločila za reiki. Sedaj pa si z njim pomagam, kadar sem tudi pred drugimi izzivi in odločitvami. Ko zaupam, da mi nekdo stoji ob strani, mi je lažje, enostavno lažje. (Leonida)
 
Že dolgo nazaj sem poslušala med znanci in prijatelji: »Reiki sem, reiki tja, reiki to, reiki ono...« do lanske jeseni, ko me je Duška nagovorila, ce se želim seznaniti s tako obliko zdravljenja in samopomoči. Kar potegnilo me je in brez oklevanja sem se odločila, da pridem. Danes? Brez reikija se moja jutra zelooo redko začnejo. To je najlepši začetek dneva. Simboli in povezovanje s svetlobo me spremljajo,da vse stresne situacije skozi dan lažje prebrodim. Tudi moja triletna hci,ko je bolna, že sama poprosi zanj. Izkušnje so neprecenljive in razplet mi vedno znova potrdi resničnost in verodostojnost tovrstne oblike zdravljenja. (Mojca)
 
 
 
SPOROČILA OSEBNE IN DRUŽINSKE DUŠE -
 
POSTAVITEV DRUŽINE

 

Spomin na delavnico je še vedno zelo živ in vse stvari se še zagotovo niso čisto umirile, posedle. Veliko je namreč bilo uvidov, učenja, čustev in razrešitev. Rezultati dela bodo sicer v vsej veličini vidni šele čez nekaj časa in z nekaj distance, vendar že sedaj lahko povem, da s precej manj obsojanja gledam na druge ljudi. Videnje situacij in ljudi z druge perspektive. Občutenje tega, kar občutijo oni. To so vtisi, ki so mi dali veliko širino pri odnosu do drugih. Ko na lastni koži občutiš njihove bitke, se resnično zaveš, da vsak nosi svoj križ in se spopada z lastnimi izzivi. In da smo si v bistvu bolj podobni, kot morda mislimo. In to mi je dalo nekakšen občutek razbremenjenosti, lahkotnosti. Še vedno sem fasciniran, kako močno polje se ustvari in kako zelo lahko "padeš notri" med samimi postavitvami. Na začetku sem rahlo dvomil, koliko bom "znal" sodelovati, vendar me je potem tok dogajanja nesel kar sam. Vsekakor lahko rečem, da je bila to ena od globjih in boljših izkušenj, kar se tiče mojega dosedanjega dela na sebi. Hvala tudi Duški za sproščeno vodenje z veliko občutka - izkušnja je bila nekaj posebnega tudi zaradi nje. Toplo priporočam! (Nace)

 

Ni res, da je vse skupaj igra. Ni res, da je zadeva naprej dogovorjena ali nastavljena. Poizkusite sami in potem sodite. Prepustite se občutkom, zavedajte se lastnega jaza, poglejte svoje napake in dobre lastnosti ter občutite na lastni koži, kar sem izkusil sam. Postavitev je s strani opazovalca ali samo slušatelja izredno nerazumljiva in nerazložljiva. Ko pa si del procesa, se v tebi med postavitvijo razkrijejo res nepoznane skrivnosti življenja. Slike (kot jih imenujejo) se razvijejo v neverjetne čustvene presežke! Najbolj zanimiv del je po postavljanju, takrat se pričnejo odvijati ''čudni'' nepojasnjeni procesi in premiki dogodkov, čustev in dejanj zunanje okolice – za kar pred tem ni bilo odziva na praktično nobenem področju, pa naj sem delal in razmišljal kar koli. Mene osebno je izkušnja s postavitvijo zelo pozitivno presenetila – seveda pa so to stvari, na katere moraš biti pripravljen in kot se reče; pogledati resnici v oči. Postavitev je nekaj, kar sem dolgo iskal in ni zgolj klišejska izjava, ki jo uporabijo mnogi, meni je pomagala …  Je nekaj, kar bi upal priporočati marsikomu, ki se išče ali pa ima v življenju težave, za katere nima razlage, rad pa bi poznal izvor ali se rešil bolečine. (Matjaž)

 

Duškine delavnice  sem se udeležila z namenom razreševanja okoliščin, ki me zavirajo in za katere sem čutila, da so zrele. Delavnica je potekala v prijaznem vzdušju, udeleženci smo se dobro povezali in začutili. Imela sem občutek zaupanja v potek postavitev. Poleg svoje postavitve se mi je močno vtisnil občutek nepresojanja, morda tudi zaradi osebnega doživljanja družinskih zgodb. Občutila sem, kaj pomeni pogledati preko situacij in razumeti, da ima vsaka situacija ali ravnanje ozadje. Okoliščine naenkrat dobijo smisel. (Barbara)
 

S postavitvijo družine sem se srečala že pred osmimi leti. Od takrat je moja redna spremljevalka. Največje vodilo pri tej moji odločitvi je moje zdravje in odnosi v družini. Velikokrat sem čutila, da sem na teh področjih nemočna in ne morem ničesar spremeniti. Pravzaprav sem se trudila, vendar ni bilo uspeha. Postavitve so mi odprle oči. Zdaj vidim več, širše, lažje sprejemam, lažje dajem. Po vsaki postavitvi začutim in vidim spremembe. Največ, kar so mi lahko prinesle, pa je notranja moč in stabilnost, ki je v današnji družbi zame izrednega pomena. Bolj stabilno lahko stojim v vlogi mame, žene, gospodinje in ženske v službi. Duška, hvala! Ni večje svobode, kot biti v stiku s seboj! (Leonida)

 

Enostavno ne najdem pravih besed, da bi lahko opisal hvaležnost za zavzet in usposobljen pristop k osvobajanju moje notranjosti. Koščki slike (puzzli) mojega življenja končno pridobivajo smiseln izgled in veselim se dne, ko bom to sliko lahko s ponosom izobesil, spoštljivo pogledal in brez pretežkih ovir nadaljeval svoje poslanstvo. (Tomaž)