PREPOZNAJTE SVOJE OMEJITVE, ZAŽIVITE SVOJE POTENCIALE!

Pomembne informacije

 

KOMU JE DELAVNICA POSTAVITEV DRUŽINE NAMENJENA?

Kdor želi rešiti svoj problem na način, ki nežno in tankočutno dela dušne premike. Kdor je pri reševanju problema pripravljen prevzeti aktivno vlogo. Vsak, ki je pripravljen spremembe v življenju pogledati na svoj problem z drugega vidika in je pripravljen priznati, da morda pa le ne ve vsega ter se odpreti novim rešitvam. Vsak, ki mu je mar ne le zase, temveč za vse bližnje, tudi "ta slabe". Ko prisluhnemo sporočilom osebne in duše, iščemo sicer odgovor zase čeprav rešitev prinaša mir in ravnovesje v celoten sistem.

Delavnice priporočam tudi svetovalnim delavcem, socialnim delavcem, psihologom, učiteljem, vzgojiteljem, skratka vsem, ki delajo z otroki oziroma z družinami, saj dobijo nov vpogled na družinski sistem, njegova skrita pravila delovanja in notranji red.

Postavitve so lahko dobrodošla izkušnja tudi za vse, ki delajo v zdravstvu, saj se na delavnicah razkrije, kakšno je mentalno, čustveno in duhovno ozadje bolezni (družinske in osebne travme, miselnI in čustvenI vzorce, podzavestnI strahovi ipd.) in kje so na teh istih nivojih rešitve za osvoboditev bolezni in prehod v zdravje.

 

KAKO VAM LAHKO DELAVNICA KORISTI?

1. Omogoči vam vpogled v to, kar se skriva za vašim problemom (bolezen, odnosi, služba, denar, partnerstvo, otroci …).

2. Dobite uvid v to, kaj je do situacije privedlo, v skrite dinamike, ki vodijo vas in vašo družino, zaradi česar lažje razumete sebe in svoje bližnje.

3. Pokaže se vam rešitev, izhod iz problema – in korake naprej naredite že na seminarju. Naučili se boste nove notranje drže, ki vas bo peljala v smeri zdravja, notranjega miru, družinske in partnerske povezanosti ter obilja.

4. Ko sprejmete rešitev, ste notranje osvobojeni < style="line-height: 1.4em;">in ta občutek lahko začutite takoj, v hipu.

5. In zame pravzaprav najlepši del: s svojo družino, partnerjem, z otroki postanete povezani na novi, globlji ravni. Brez vezanosti povezani, znotraj odnosa prosti. Kar je bilo do sedaj ločeno, se ponovno združi.

PODROČJA, NA KATERIH LAHKO DELATE:

 • zdravje/bolezni
 • neprijetni občutki (strahovi, depresije, žalosti)
 • odvisnosti, debelost
 • odnosi v primarni družini (starši, bratje, sestre)
 • partnerstvo
 • ločitev
 • starševstvo
 • bolezni, težave in negativno vedenje (neodraslih) otrok
 • bolezni in negativno vedenje hišnih ljubljenčkov
 • službeni odnosi, pritiski, težave
 • denar (dolgovi, odtekanje denarja)
 • poklicni, poslovni uspeh posameznika
 • podpora projektom
 • in še kaj

OZADJE DELA

Na delavnici izhajamo iz načela, se lahko izvor posameznikovih težav nahaja na različnih nivojih: v miselnih vzorcih, podzavestnih programih, doživetih travmah (iz otroštva), družinski in osebni karmi.

Na delavnici pogledamo sisteme, v katerih delujemo (družina, služba, partnerstvo) in kateri nivoji tega sistema potrebujejo »zdravljenje«. Upoštevamo pravilo, da smo posamezniki vpeti v različne sisteme in vsak od teh sistemov ima svoja pravila delovanja. Posamezniku gre dobro le, če gre dobro sistemu, v katerem deluje. Porušeno ravnovesje nekega sistema pride na dan v različnih oblikah: boleznih, konfliktih, vedenjskih in čustvenih motnjah, slabi usodi. Vse te vidne težave nastopijo z namenom, da bi se v sistemu ponovno vzpostavil red, da bi prav vsak dobil mesto, ki mu pripada. Težave so priložnost, da popravimo naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Rešitev, ki pride na dan, posamezniku omogoča izstop iz teh vpletenosti. Takrat osvobojeni zasijemo v svoji polni moči. Seveda šele takrat, ko smo vzrok in sporočilo ozavestili, razumeli in v vsakdanjem življenju začeli to, kar smo se naučili, tudi živeti.

KAKO POTEKA DELO?

Delo sloni na metodi družinske postavitve, ki jo je razvil Bert Hellinger, izhajajo pa iz družinske psihoterapije. V posebnem vzdušju postanejo kot slike vidni nivoji, ki so našim očem sicer skriti. Ta slike so odraz duše: razkrije se nevidni, dušni nivo družine, partnerstva, bolezni … Posameznik izpostavi področje, ki ga želi rešiti, izboljšati. Iz skupine udeležencev on ali vodja postavitev izbereta predstavnike, povezane z njegovo temo. Izbrani predstavniki, postavljeni v prostor, vstopijo v informacijsko polje sistema, ki je postavljen. V tišini in zbranosti se prepustijo občutkom, ki jih prevzamejo in se začnejo premikati, iskati svojo mesto. Nato se pogleda, kje se nahaja rešitev, rešitev za vse vpletene, dokler ni vsak na mestu, na katerem se počuti dobro, na mestu, ki mu v sistemu pripada. Postavitev se tako zaključi s sliko rešitve, rešitve za vse vpletene. 

 

V delo vključujem vsa znanja, ki jih pridobivam in lahko pripomorejo k rešitvi problema. Po potrebi priporočam individualno svetovanje.

 

Delavnice pa nikakor niso nadomestek medicinskega zdravljenja, ampak delujejo komplementarno! Oboleli organ je včasih potrebno zdraviti z zdravili, zdravniškimi posegi, a če želimo resnično ozdraveti in ostati zdravi, je dobro, da pogledamo, kaj nas je na drugih nivojih pripeljalo do bolezni in delati tudi na teh nivojih.