PREPOZNAJTE SVOJE OMEJITVE, ZAŽIVITE SVOJE POTENCIALE!

Pomoč angelov

Angele in nadangele poznajo v vseh religijah. Beseda angel, izvirno iz gr. angelos, pomeni sel ali božji poslanec, beseda archein pa pomeni biti prvi, stati na vrhu, vladati. Angeli so božji poslanci, posredniki med Bogom in človekom. Pomagajo nam spodbujati naš duhovni razvoj, izpolnjevati naše življenjsko poslanstvo, se učiti življenjskih lekcij, ohranjati zdravje, razsodnost, iskati ustvarjalne rešitve … A pomagajo nam lahko le toliko, kolikor smo zanje odprti. Svobodna volja, ki jo imamo, angelom onemogoča, da bi nam pomagali, če jih za to ne zaprosimo. Molitev k angelom svetlobe je ena najmočnejših molitev v kozmosu. Vse, kar moramo narediti, da pridejo k nam, je, da jih pokličemo. Bolj ko se bomo nanje obračali, več pomoči bomo deležni.

Ker so oboji povsem duhovna bitja, jih ne omejujeta niti čas niti prostor. Priskočijo nam na pomoč v trenutku, ko jih pokličemo. Ni nam potrebno poznati ne vem kakšnega postopka, dovolj je, če pomislimo nanje, npr.: angel varuh moj, bodi ob meni ali angeli, vodite moj naslednji korak. Obračate se lahko na angele na splošno, ali na skupino angelov, zadolženo za določeno področje, npr. na angele zdravja, komunikacije, obilja, učenja, športa… Kot z najboljšim prijateljem se lahko pogovarjate s svojim angelom varuhom, če pa hočete takojšnjo in izdatno pomoč, pa lahko zaprosite nadangele. Ker je vsak zadolžen za določeno področje, je dobro vedeti, na katerega nadangela se kdaj obrnemo.

Angeli nimajo ega, zato ne potrebujejo zahvale. Kljub temu pa se jim je (da ohranjamo primerno notranjo držo) dobro zahvaliti in na ta način izkazati naše spoštovanje.

 

Kako vzpostavimo povezavo z angeli?

Prisotnost angelov zaznamo na več načinov: z notranjimi občutki, torej na čustveni ali telesni ravni, s sluhom (notranji sluh), vidom, ali mislimi (miselni svet, notranje vedenje). Na vse te načine zaznamo in sprejemamo sporočila angelov, vendar ima vsak od nas enega od teh čutov še posebej razvitega. A angelov ne moremo slišati, če smo neprenehoma prežeti z zunanjimi dražljaji in miselno aktivnostjo. Treba je umiriti um, kar lahko storimo na več načinov: z meditacijo, sprehodom v naravi, globokim dihanjem, lahko rastlinsko hrano. Z angeli lahko klepetamo tudi v avtu, ko kuhamo, praktično kadarkoli, da le gremo vase.

Ko se obračamo na angele, moramo vedeti, da bomo odgovor zmeraj prejeli. Vprašanje pa je, ali ga bomo zaznali, razumeli in ali mu bomo verjeli. Odgovori lahko do nas prihajajo na različne načine: včasih preprosto vemo, kaj moramo narediti, zgodi se, da slišimo pogovor, v katerem se osebe pogovarjajo prav to, kar smo spraševali, odpremo knjigo in »po naključju« preberemo stavke, namenjene prav nam, na radiu je pesem in določeni verzi prodrejo do nas in nam odmevajo, tudi, ko je pesem že mimo … Tudi odločitev o tem, ali bomo sledili napotkom angelov, je le naša. Včasih nas namreč nagovarjajo, da v svojem načinu življenja ali mišljenja kaj spremenimo, pa nam ali naši podzavesti ni do tega. Vedeti je potrebno, da se bo naša podzavest nekaterim spremembam močno upirala in naredila vse, da ne bomo naredili sprememb, ki bi nam koristile. Tako bomo razmišljali, da res ne moremo prej vstati, da bi si vzeli čas za meditacijo, saj nujno potrebujemo tistih dodatnih 20 minut spanca; da nimamo časa za telesno vadbo, ker je preveč drugih nujnih opravil ipd. A obstaja rešitev: prosimo angele za pomoč pri tem, da bomo zmogli uresničiti to, kar smo si zadali – če je to v naše najvišje dobro, nam bodo angeli pri tem izdatno pomagali. 

Z angeli se uglasimo tudi tako, da si pripravimo »sveti prostor« ali »oltar«. Nek kotiček s kipcem ali sliko angela, belo svečo (element ognja), vodo (element vode), sol (element zemlje), kadilo (element zraka).

 

Omejitve pri delu z angeli

Tudi v zvezi z angeli lahko imamo številne negativne vzorce, ki se jih zavedamo ali ne. Če je v našem družinskem sistemu pojmovanje angelov vezano le na katoliško vero, naša družina pa ni verna ali celo zanika obstoj Boga, je vprašanje, koliko naša podzavest zaupa v obstoj angelov. Če imamo v družinski ali osebni zgodovini slabe izkušnje z vero kot institucijo, morda ne bomo zaupali vodstvu angelov. Če je žensko oče zlorabljal, zavrača vse očetovske like, tudi Boga. Morda je koga prejeti sporočila angelov strah, ker se boji sprememb v življenju, ki se mu bodo začele dogajati. Moja izkušnja je, da je zelo dobro, preden se česar koli novega lotimo, transformirati strah pred spremembo.

 

Kako vam lahko jaz pomagam?

Najprej skupaj z vemi preverim, na kak način dobivate sporočila duhovnega sveta. Nato vam pomagam pri vzpostavitvi stika z vašim angelom varuhom. Nadangeli vam lahko pomagajo pri čiščenju čaker ter pri prebujanju tretjega očesa. Naučim vas lahko, kako s pomočjo nadangelov energetsko očistiti prostor. Če vam je delo z angeli blizu, vam lahko le-ti pomagajo tudi pri razreševanju energetskih in karmičnih vezi. S pomočjo angelskih kartlahko izvedem tudi angelski riding. Možnosti je še veliko, katero izbrati in kam vplesti angele pri vašem duhovnem razvoju, pa raziščem skupaj z vami na individualnem svetovanju.

 

Vir:

  • Doreen Virtue, 2003, Pogovori z angeli.
  • Marjeta Novak, 2008, Življenje z angeli in nadangeli.