PREPOZNAJTE SVOJE OMEJITVE, ZAŽIVITE SVOJE POTENCIALE!

Želite, da skozi vas teče univerzalna življenjska energija, ki jo lahko s svojo zavestjo usmerite tja, kamor je najbolj potrebna?

Ste pripravljeni izkusiti, kako je, ko si lahko vsak trenutek priklopljen na ta neskončen vir moči in dopustiš, da te polni, zdravi tvoje telo, čustva, misli in dušo?

Želite v sebi poznati občutek, kako je, ko ste polni vitalne energije in moči?

Želite izkusiti zdravje na vseh nivojih?

 Iniciacija v reiki vam prinaša vse to … in še več.

 

Kaj je reiki?

Reiki je del nas vseh. Je univerzalna energija, ki se pretaka skozi vsako živo bitje, je življenjska sila. Različne kulture jo imenujejo različno, poznamo jo pod imeni mana, prana, či, ki … Beseda reiki je japonskega izvora: rei pomeni univerzalen, ki pomeni življenjska energija, sila. Da postanete učinkovit kanal za to energijo, je potrebno biti iniciiran, uglašen v njo.

 

Kaj prejmete z iniciacijo v reiki?

- Odprejo in očistijo se vam telesni energetski kanali.

- Okrepi se vaša življenjska energija (ki).

- Ste kanal, skozi katerega se pretaka univerzalna zdravilna energija.

- Deležni ste samozdravljenja.

- Skozi vas lahko reiki zdravi tudi druge – postanete reiki zdravilec.

- Močneje se povežete se z virom vesoljne či oziroma ki.

- Zmanjša se vaša odvisnost od zdravil oziroma lahko njihove pozitivne učinke z reikijem okrepite in pospešite zdravljenje. Niste več pasivni prejemnik, temveč v procesu zdravljenja postanete aktivni udeleženec.

- Ozavestite težave, ki ste jih skozi življenje potiskali globoko vase, v vašo podzavest in v vaše telesne organe ter jih sprostite.

- Ohranjate zdravje – na telesnem, čustvenem, mentalnem, duševnem in duhovnem nivoju.

 

Iniciacija

Za delo z reikijem potrebujete iniciacijo – uglasitev. Ko prejmete uglasitev, postanete kanal, skozi katerega se pretaka ta zdravilna energija. Postopek uglasitve izpelje učitelj reikija. Šele z uglasitvijo postanete usposobljeni z reiki zdravilca.

 

In vse to z eno iniciacijo?

Kot za vse, tudi za reiki velja načelo postopnosti. Tako ob stajajo tri stopnje reikija. Reiki 1 omogoča zdravljenje na telesni ravni in se čustvene ravni. Namenjen je predvsem samozdravljenju, pa tudi zdravljenju drugega, ki mora biti telesno prisoten. Tukaj gre za polaganje rok na telo. Z reikijem 2 se opazno poveča količina zdravilne energije, prične se zdravljenje čustev, uma (negativnih miselnih vzorcev) in karme, kar poveča učinkovitost zdravljenja. Omogoča zdravljenje na daljavo. Reiki 3 omogoča zdravljenje na duhovni ravni, zdravi preteklost, sedanjost, pa tudi prihodnost. Priporoča se za resnega zdravilca, ki lahko z reikijem podpre svoje terapije in posveti svoje življenje reikiju.

Tudi pri reikiju pa velja načelo, da vaja dela mojstra. Bolj kot reiki uporabljamo v vsakdanjem življenju, bolj se v njem izmojstrimo in več njegovih blagodejnih učinkov smo deležni.

Povzeto po: Diane Stain (1996), Celostni reiki.